Finanțe personale

6 sfaturi pentru a obține independența financiară

   Toți ne dorim o viață lipsită de griji materiale și financiare... Din păcate, educația financiară lipsește cu desăvârșire din "aria curiculară" din școlile românești, astfel că intrăm în viață fără să știm nimic despre bani. Chiar dacă ai un job bine plătit, aproape că sunt convins că banii pe care îi câștigi nu-ți ajung de la o lună la alta...

   Sfaturile următoare se doresc a fi (măcar) motive de meditație în relația pe care o ai cu banii.

Tags: 

Wall Street și Boiler room - filme de referință

   [Update]

The wolf of Wall Street   Încă un film pe care doresc să ți-l supun atenției este "The Wolf of Wall Street" (apărut în 2013 - trailer-ul este aici), în regia lui Martin Scorsese (este, deja, garanția unui film foarte bun), avându-l ca actor principal pe Leonardo di Caprio (mai are nevoie de prezentare ?!).

   Povestea este aproape previzibilă: căderea broker-ului de succes, crezând că banii îl țin mai presus de oricine și orice. Domnia se plătește...

 

 

 

   Pentru cei care doresc să-și facă o primă idee despre ce înseamnă a fi broker pe piața de acțiuni, atunci ar trebui să urmărească (cel puțin) două dintre filmele clasice pe această temă.

Wall Street   Primul film care merită a fi menționat este "Wall street" (realizat în 1987) - cum altfel putea să se numească ?!

   Filmul prezintă povestea ficțională a unui tânăr broker, Bud Fox, care în dorința sa disperată de a deveni bogat, devine omul de încredere al lui Gordon Gekko, un om de afaceri de succes și foarte bogat, dar în același timp fără nici un fel de scrupule.

   Sloganul filmului este Fiecare vis are un preț (Every dream has a price).

Tags: 

Principalul obiectiv al unui agent de vânzări este comisionul !

   Dacă ai fost pus în situația de a contracta un credit, o asigurare sau o pensie privată, dacă ți-ai cumpărat o mașină de la un dealer auto, dacă ai fost abordat de un reprezentant al unei afaceri MLM, este absolut sigur că te-ai întâlnit cu această specie, denumită generic "om de vânzări".

   Omul din vânzări este femeie sau bărbat (depinde destul de mult de industria în care activează), iar postul în care este angajat are diferite denumiri:

Tags: 

Pages

Subscribe to RSS - Finanțe personale