Pensii

Pensiile private în România - contribuțiile nu sunt garantate integral !

   Într-un interesant articol apărut pe site-ul yahoo, sunt prezentate 4 scenarii de risc legate de contribuțiile la sistemul privat de pensii.

   După cum se știe, legea garantează că vom primi înapoi cel mult contribuțiile plătite, însă nu și comisioanele percepute de administratorii fondurilor de pensii.

   De asemenea, legea nu ia în calcul inflația

Tags: 

Cât mai rezistă fondurile de pensii administrate privat în România ?

   Într-un articol apărut în data de 9 septembrie 2013 pe site-ul ro.stiri.yahoo.com, se pune întrebarea "Ce șanse de supraviețuire au pensiile private în România?".

   Trecând peste istoricul pensiilor private obligatorii, recent implementate în țările din sud-estul Europei, autorul se întreabă, pe bună dreptate, "Ce se va intampla in Romania?"

Tags: 

Este posibilă naționalizarea fondurilor de pensii private din România ?

   Conform site-ului www.wall-street.ro, "Ministrul polonez de finanțe, Jacek Rostowski, a propus reducerea rolului fondurilor de pensii private prin plasarea unor active din portofoliul acestora într-un vehicul național de investiții, o reformă menită să diminueze datoria publică și să ofere guvernului polonez o marjă de manevră cu scopul atenuării declinului economic.".

Tags: 

Subscribe to RSS - Pensii